En gravad and

Först hade jag tänkt köpa en gräsand…

…men tyckte inte att den var riktigt naturtrogen.

Det fanns att välja på.

När jag jobbade på läns- och tingsrätten i Halmstad häckade ett strandskatepar på taket varje vår. Trots det ofördelaktiga läget; ungarna ramlade ju ner och slog ihjäl sig. De lärde sig aldrig av sina misstag. För ungarna var det för sent, men föräldrarna? Hur dumma i huvudet är fåglar? Man påstod att det var samma par som kom tillbaka år efter år.

Det blev ingen strandskata för den var inte heller riktigt naturtrogen; de hade missat det röda runt ögonen. Ett flagrant fel.

Alla fåglarna lät som sina förlagor när man tryckte på dem. Koltrasten lät (med lite fantasi) som koltrast, domherren som domherre.

Till slut blev det en gravand (shelduck). Jag blev tvungen att fråga vad det var. Fåglarna var engelsktillverkade och på väggen hade personalen på naturum Vattenriket satt upp en översättning men inte för varje fågel. Jag tyckte att näbben påminde om en myskand. Vi har myskänder i Ätran som simmar omkring bland alla gräsänderna.

Det regnade i Kristianstads vattenrike! De hade inte bara fåglar och fiskar, de hade människor också.


1700-talsmänniska


1958 års modell


2000-talet

Annonser

4 thoughts on “En gravad and

  1. Selma tycker att Vanna borde ha fått ALLA de där skojiga fåglarna. Själv har hon bara en enda, mycket sliten, pipand och tycker att det är i magraste laget.

  2. Dô, de kostade 100 kr styck! Och det fanns säkert (något överdrivet) hundra stycken. Den ska placeras på en för hundar oåtkomlig plats i hemmet.

  3. Det är det som är problemet med de där magnifika hundleksakerna, att hunden helst inte bör komma i närheten av dem om man vill att de ska behålla sin fräschör ;-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s