Zebran är ett randigt djur

Jag var ute och åkte bil med en viss person. Vanna låg i baksätet medan vi utförde ärenden. När vi kom till Jysk sa en viss person: ”Då får du vänta ett tag till, Inkus.” Det är ju så att Vanna fortfarande blir kallad för Inka ibland, både av mig och andra. Zebran är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur. Nu fick hon dessutom uthärda förnedringen av att kallas Inkus – ett av Inkas smeknamn. Det har ännu inte gått så långt att vi kallar Vanna för Vannus. Dagiset säger Vannis. Själv säger jag Vansing.

För övrigt är jag orolig över att hon varit oroväckande frisk oroväckande länge. Var är öroninflammationen, vattensvansen, urinvägsinfektionen, ögoninflammationen, noskvalstern, kennelhostan? Allt detta har drabbat Vanna men inte det senaste året. Och vill det sig riktigt illa händer något riktigt illa: typ cancer. Det är flattarnas specialitet.

De är så överrepresenterade att man måste göra något drastiskt, annars dör nog rasen ut – den dör cancerdöden.

P.S. Jag har inte sagt något till Vanna men jag hittade något förfärligt, det var för att skona henne. ”Över min döda kropp” skulle hon säga. Nej, jag tänker inte köpa det, fast hon skulle nog behöva det om hon skulle ställas ut. Efter kastreringen påminner hon mer om sin vågiga förfader, the wavy coated retriever, än om dagens slätpälsade variant.

St Johnshunden – alla retrieverhundars ursprung

2 thoughts on “Zebran är ett randigt djur

  1. Hur ska jag säga det här Börja aldrig kalla henne Vannus, så är du snäll. Det känns inge’ bra. Säger hon som kallar sin labrador för Temmi. Det är sant *rodnar*.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s