Julafton: Väggarp

IMG_3502

Min bror bor i en liten skånsk by som ligger vägg i vägg med en annan liten skånsk by och följaktligen heter Väggarp. Den andra byn heter Örtofta – känd för sitt sockerbruk och sitt slott. Parken lämpar sig utmärkt för apportering.

IMG_3500

När vi gick tillbaka var ett antal av byns hundar ute och promenerade,

IMG_3504

sex stycken möttes i ett hörn. Det dröjde inte länge innan de fick sällskap av en glad labrador som förlupit hemmet. Livet på landet!

IMG_3507

Barnens mor hade gjort ett ovanligt stort pepparkakshus.

IMG_3521

Vanna fick såklart ”en massa” julklappar. Hon lokaliserade dem själv. Det var tjurmuskel i detta paket, det hittade hon omedelbart under sin rekognosering under granen.

IMG_3472

Ack, Vitsock/Minou, kär kattunge har många namn, hur liten var du inte i somras! Du är i och för sig rätt liten fortfarande. (De behöll två av fyra kattungar.)

IMG_3463

Mamma katt är en trevlig katt. Hon tycker att en hund i vardagsrummet är rena rama underhållningen. När Vanna låg på det medhavda täcket och tuggade på sitt julben låg Lizzy några meter därifrån och betraktade henne med sina stora runda ögon. Vilket djur liknar Lizzy? frågade jag barnen. De misslyckades totalt i sin gissningslek. Hon påminner om en uggla! Hon skulle kunna delta i en spelfilm som ugglan Helge.

IMG_3563 copy

Lizzy och Vanna kommer med andra ord utmärkt överens – de respekterar varandras kroppszoner till fullo, ingen kommer närmare den andre än två meter.

IMG_3573IMG_3553 IMG_3567 IMG_3627

När jag fotograferade som mest undrade min bror om det skulle hamna på en ”blogg” nånstans. Mycket möjligt, sa jag. (Han har väl ingenting att skämmas för? Ett vackert hem, vackra barn, vackra katter?)

IMG_3641

Syskonen pustar ut i den f.d. frisersalongen.

Annonser

2 thoughts on “Julafton: Väggarp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s