Klövjeväska från ReDog

Igår fick Vanna ett paket, det levererades ända fram till dörren. Eftersom Vanna inte var hemma fick jag öppna det åt henne. Det var en grön klövjeväska. Jag smög ner den i ryggsäcken och tog med den när jag gick och hämtade henne efter dagisdagens slut. Nu är ju Vanna fobisk så jag hade försett mig med ett äpple. Jag gav henne en stor bit av äpplet samtidigt som jag placerade väskan på ryggen. Det var när jag skulle knäppa den som hon drabbades av – en visserligen minimal – frysning. Hon stelnade till. Men jag gav henne resten av äpplet och där kom det stora testet: Skulle hon gå eller skulle hon vägra? Efter viss initial tvekan tog hon några steg och gick sedan med sann glädje.

IMG_1189

Jag har länge velat ha en klövjeväska men tvekat av flera orsaker. Hur ska Vanna kunna ha en sån där sak på ryggen, hon som förknippar sådana saker med trauma? Varje gång jag tar fram den kommer hon att bli  ledsen! Det finns ett visst hopp om att hon kan gå med den när hon väl fått den på sig, men med tanke på hur tung den är (eller blir) kan man inte ens vara säker på det. Jag har tittat på klövjeväskor från Ruffwear men kännarna säger att de inte är bra, väskan ska sitta så långt fram på ryggen som möjligt. De rekommenderar Snowdogs till en kostnad av 1700. Hm…

Det var då jag fick syn på denna ReDog-väska. Den bara måste vara bra med tanke på att ReDog är specialister på rehabilitering och träning. Stefan Rosén har varit med om att skriva boken Fysträning för hund och dessutom ”medföljer manualer som beskriver hur upplägget bör ske vid styrketräning av hundar”. Det mest fascinerade var att den verkade vara så liten – och så billig! Så när jag fick syn på den till ett ännu billigare pris (allt som allt gick det på 493 spänn) slog jag till. Vanna är enligt sin (och min) vän Freddy (Wegelius, weterinär) ojämnt musklad och behöver ägna sig åt olika former av muskelträning.

IMG_1154

Dessvärre fick jag ingen manual. Det är kanske bara om man beställer direkt från ReDog. Nu i början går hon med helt tom väska för att vänja sig.

Och hon har faktiskt inte så mycket emot den, jag testade en gång till igår. Det beror garanterat på att den är så nätt och lätt – inte alls klumpig. När jag lägger den på ryggen märker hon det knappt. (Jmf. Ruffwear!)

 IMG_1227

Flatte glad – Matte glad

Annonser

2 thoughts on “Klövjeväska från ReDog

  1. Bollen & väskan passar ihop färgmässigt! Nu kan du få mackor med dig på din prommisar Tänk bara hårdbrödmacka m stekt ägg & en mugg choklad.Hoppas att det går bra för er. Bra med två glada individer. Ha de gott m kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s