Gudomlig fot

Recept på fotgående för flatcoat

Du sätter flatten vid din vänstra sida och kastar en boll rakt bakom dig, varpå flatten vrider på huvudet. Du kommenderar ”här”. Efter den inledande besvikelsen som bara varar en liten stund (”får jag inte följa efter bollen, det var orättvist”) går flatten vid din vänstra sida, som om hon aldrig gjort annat. Hon går fint ty hon vet att plågan är kortvarig och eftersom hon inte har något framför sig utan bakom sig kan hon inte ligga framför dig, hon ligger dock inte heller bakom dig. Hon ligger (går) perfekt. När ni gått perfekt fot i valfritt antal meter vänder du, flatten sätter sig automatiskt och blir skickad till sin boll.

Denna övning står inte i böckerna så det är förmodligen nåt fel på den. Den funkar ju bra, det är inte meningen.

Man kan också göra så att man lägger bollen fullt synlig någonstans i periferin och går fram och tillbaka och hit och dit med flatten på parkeringen. Det är lite svårare, men inte omöjligt. När flatten är duktig får hon hämta bollen. En annan variant är att man gömmer bollen så att flatten inte ser den men är väl medveten om att den finns där och att den hägrar i fjärran. Vid ett sådant tillfälle kan det hända att flatten inte bara går perfekt fot utan gudomlig fot.

Annonser

One thought on “Gudomlig fot

  1. ”Denna övning står inte i böckerna så det är förmodligen nåt fel på den. Den funkar ju bra, det är inte meningen” Skrattar igenkännande 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s