I denna ljuva sommartid

När Lisa Holm gick till sin moped den där kvällen kunde hon inte föreställa sig att hon tjugo minuter senare skulle hänga död i ladan mitt emot. Som jag förstår det var det ett snabbt förlopp. Hon har släpats (?) till ladan där mördaren har satt silvertejp för näsa och mun och hängt henne i ett rep som han virat runt ett rör. Därefter har han med bil (?) forslat kroppen till en bod där han tryckt in den i ett skåp och skapat ett livslångt lidande för de anhöriga.

Dagen innan hon dog var vi på Kinnekulle. Och nu när jag körde förbi caféet kunde jag inte fatta hur någon skulle vilja jobba där. Eller fika.

Det är ofattbart att en människa kan dö på det sättet. Lika ofattbart som 21-åringen som dog i joggingspåret. Båda rörde sig ute när det var ljust och mycket folk i närheten. Som Leif GW Persson sa om joggingmördaren: ett högriskbeteende.

Det var inga ödsliga platser. Han hade bara tur som inte lyckades väcka uppmärksamhet. Samma med Lisa Holms mördare – enbart tur.

Så. Jag tänker på vad en muslimsk man skrev i ett brev under Bosnienkriget: ”Är livet så oförutsägbart?” Ja, så oförutsägbart är livet. Men vi kan inte leva som om det vore det. Vi måste tro att det går att förutsäga. Att kriget inte bryter ut. Att sjuttonåringar som ska ta mopeden hem från sitt sommarjobb på Kinnekulle inte blir mördade och hängda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det tycks i alla fall som om åklagaren har hittat rätt man. Det skulle förvåna mig mycket om han blir frikänd när hans DNA finns på (insidan av) Lisas kläder. Etc.

Uppdatering: Troligen har hon frivilligt följt med honom. Samma kväll som vi höll på att krocka med ett träd när vi kom från Munkängarna (inte långt från Blomberg) försökte han övertala en kvinna att visa vägen till Medelplana på en karta i hans bil.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s