Tjurpannan

Jag fick för mig att åka till Tjurpannan igen. Det var spännande första gången men inte andra. Det är inte min typ av landskap. Jag kom på mig själv med att längta efter ”värme” – allting är så kargt och hårt. Vanna trivdes desto bättre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flatten har bara ett krav på sina utflyktsmål: vatten. Vi såg inga får på klipporna den här gången heller, bara fårskit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanna doppar skallen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjurpannans naturreservat är läskigt när det stormar. Ett flertal människor har försvunnit i vågorna. Det har att göra med bristen på (skyddande) ytterskärgård.

När regissören Daniel Lind Lagerlöf försvann sa en av de boende i området att det är en ondskefull strandremsa. ”Havet kan se relativt lugnt ut. Det kan komma tio små vågor – men plötsligt kommer den elfte, en jättevåg. Jag har sett människor som sprungit för sina liv många gånger.” En annan boende säger samma sak: ”Det är väldigt lurigt med sjöarna, det kan vara lugnt en stund, men plötsligt kommer en brottsjö, och den vågen är dubbelt så stor som de andra och bara sköljer över en.”

Människan förstår inte vilket litet djur hon är.

Den 10 juli 2001 trillade en norsk 21-årig man i vattnet när han och hans flickvän besökte Tjurpannans naturreservat. De satt på en klippa när en stor våg slog in och sög ut honom i havet. I en kvart såg flickvännen honom kämpa i bränningarna innan han försvann under ytan.

Det är obegripligt för mig att man inte varnar mer för detta; man varnar ju inte alls? Det enda man varnar för är betesdjur (om man har hund). Folk borde om inte förbjudas beträda klipporna vid storm så åtminstone upplysas om att de gör det med fara för eget liv. Tacka vet jag sandstrand och långgrunt! Mvh hallänning

– När det blåser kraftigt som det gjorde i torsdags, blir det sjörök. Fukten i luften lägger sig som en hinna på klipporna men det syns inte alls för blotta ögat. Sjöröken gör det jättehalt, som såpa. I ett ögonblicks verk kan du då gå omkull och trilla i.

Ur polisrapporten: ”Som ansvarig undersökningsledare är jag övertygad om att Daniel har ramlat, halkat eller spolats i havet och drunknat.” (35 meter djupt.) Hans fru är aktuell med Dagbok från ditt försvinnande.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

One thought on “Tjurpannan

 1. Hej: allt väl.
  Det människan borde ha lärt sig vid det här laget att naturen alltid vinner. Naturen är starkare än människan.
  Visa respekt för naturen & ha allmänt sunt förnuft när du är i naturen, åtskilliga brister i det idag.
  Naturkunskap är en bristvara idag.

  Ha de gott m varma helsningar.
  Gänget m husse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s