Bunkeberget

I mitt förkylda tillstånd orkar jag inte gå några längre promenader med Vanna. Jag är så lyckligt lottad att jag har ett eget berg intill huset. Det passar utmärkt för dubbelmarkeringar. Hon fick markera sammanlagt sex apporter. Med den äran.

Berget heter Bunkeberget. För Vanna och mig är det inget märkvärdigt, det är vår vardag. Läser man om det låter det som om det var någonting i hästväg. 😉

…hisnande utsiktspunkter, klippformationer, naturliga platsbildningar och praktfulla ekar.

Man ser Masthuggskyrkan, men det gör man överallt i Göteborg. Liksom Älvsborgsbron och Läppstiftet och Eriksbergskranen och Gasklockan och fan och hans moster.

Bunkeberget har nu flera tydliga platser för att picknicka, grilla, leka och träffas på. Ekgläntan har fått en cirkelrund scen av skiffersten. Det gamla runda skyttevärnet är iordningställt för grillning. En glänta som regelbundet används av lajvare har lämnats orörd.

Då och då ser vi människor i skumma dräkter = lajvare. Det finns också en skatepark insprängd i berget = SKF:s gamla skyddsrum. Vi har många kopplingar till andra världskriget här. På Kvibergs kyrkogård ligger både brittiska och tyska soldater. För att inte tala om Torgny Segerstedt. Nyligen har de ändrat och förfulat monumentet:

De har täckt över den gamla texten (Hier ruhen / DEUTSCHE GEFALLENE / Sie starben im Kriege / 1939-1945 / FÜR IHRE HEIMAT) med en vit platta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s