Tuff tid

Sensommar/höst har som flatte ser det två stora fördelar och som jag ser det två stora nackdelar: dels ligger det mer eller mindre ruttna äpplen överallt, dels ligger det mer eller mindre ruttna gräshögar överallt. Vanna älskar både äpple och gräs.

Det betyder att man inte kan gå över de stora gräsmattorna, som någon just klippt med motorgräsklippare, utan att Vanna böjer ner huvudet varannan meter.

Det går knappt att ha henne lös på dessa ytor. Det går knappt att ha henne kopplad heller. Hon äter vanligt gräs också, men de ruttna högarna är det allra bästa. Och var och varannan gång får hon problem när hon ska bajsa. Du är inte gjord för att äta gräs, säger jag.

20160831_140842

Sen är det äpplen. Är det inte hela äpplen så är det äppelskruttar. Om jag lät henne äta alla hon ville skulle hon vara uppe i tjugofem om dagen.

En gång lyckades hon ta med sig ett päron (de duger i brist på äpple) ända in i lägenheten utan att jag fattade att hon gömt det i kinden. Vanligtvis avslöjar hon sig genom att se lite konstig ut. Nu hoppade hon bara upp i soffan och ut föll päronet.

Vi hade för övrigt en livsfarlig incident för några veckor sen när jag var ute och gick med en kompis i ösregn och full regnmundering. Vanna klev rakt ut i gatan och riskerade sitt liv för ett äpple. Jag var inte det minsta beredd – hon har inte för vana att kliva rakt ut i gatan – och blev helt skräckslagen. Det kom bilar och kunde gått riktigt illa.

Man får hålla sin äppelälskande hund i kort koppel när man går på trottoarerna under den här tiden. Äpplena är överallt! De invaderar jorden.

Annonser

2 thoughts on “Tuff tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s