Wonderful Remark

Jag tycker att den här låten är så underbar. Och texten:

How can you stand the silence
That pervades when we all cry?
How can you watch the violence
That erupts before your eyes?

Jag inbillar mig att han syftar på korrupta politiker, men vad vet jag. (How can we listen to you / When we know your talk is cheap?) Den utgavs först som ett soundtrack till filmen The King of Comedy 1983 och sedan på The Best of Van Morrison 1990:

Van låter så sorgsen. Egentligen är det en gammal låt som han sjöng när han turnerade i början av 70-talet. Den spelades in i samma veva men förblev outgiven, antagligen för att han inte ansåg att den passade in någonstans. En skiva är ju en helhet och funkar inte låten så kommer den inte med, hur bra den än är. 70-talsversionen är åtta minuter lång och ännu underbarare, även om Van inte sjunger lika sorgset.

”The eight-minute version that was released on the 1998 compilation album, The Philosopher’s Stone, was derived from one of the Saint Dominic’s Preview recording sessions around early 1972…” Här gör han låten i San Francisco 1974:

Och här gör han den på KB i Malmö tjugo år senare. Både Van och publiken är på strålande humör och han verkar uppriktigt glad över att vara ”back in Sweden”.

That was a wonderful remark
I had my eyes closed in the dark

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s