The show must go on

Ibland även off:

Tonårsgrabbar har grubblat. Vett- och etikettexperter har käbblat. Världens alla statsmän har våndats.

Men nu vet vi äntligen. Den korrekta väntetiden efter en dejt är tre dagar. Efter ett bröllop ska tackkorten skickas ut inom loppet av sju arbetsdagar. En sadomasochistisk sexrelation bör som längst genomlidas i nio och en halv vecka.

Och får en cool person Nobelpriset ska han höra av sig efter femton – 15 – dagar. Inte fler, inte färre.

Jag förstår Sara Danius som fick hjärtklappning när hon såg att hon hade ett missat samtal från New York. Det var Jeff som ringde och sa att han hade Bob på tråden. Jeff är Dylans manager. 

Jag hade inte velat ha Bob på tråden (samtidigt som jag hade velat ha det). Det är ju som att ha Jesus on the line! Ens egen personliga Jesus. Your own personal Jesus.

Han var mycket ödmjuk, sa Danius. Man visste ju inte vad han tyckte och tänkte så det var fritt fram att spekulera. Ville han ha det eller ville han inte ha det? Tyckte han att det var fånigt eller brydde han sig inte alls? Hur stort är Nobelpriset i USA och hur stort/litet är det för Dylan? Det visade sig att det goda humör som han hade i Vegas samma dag som priset tillkännagetts var en bra vägvisare.

Älskade, älskade Bob. Jag blir så sentimental. Jag har älskat dig så länge! Snyft.

Och jag tänker på vad han sa till Fredrik Wikingsson (Herrens vägar äro outgrundliga!) när han mot fet betalning gått med på att ge en liten konsert för Fredrik personligen och ingen annan i något som kallades för Experiment Ensam (folk skulle göra saker ensamma som de vanligtvis gör tillsammans och reflektera över hur det påverkade upplevelsen). Han tackade för att han kommit: ”You can come anytime”. Fredrik satt där sjuk av kärlek till Bob Dylan – alldeles ensam i salongen. ”You can come anytime”, skrattade Bob. Som en snäll jultomte.

När Bob var nära döden uttryckte han det som att han skulle få träffa Elvis. (”I really thought I’d be seeing Elvis soon.”) Om Bob går före mig blir det jag som får träffa Bob. Jag ser fram emot det.

Eller så är det bara stjärnor som får träffa stjärnor i stjärnornas himmel.

5

Bob är så jävla cool. När coola människor får Nobelpriset hör de av sig efter femton dagar. Varken mer eller mindre. 

Annonser

One thought on “The show must go on

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s