Kennedy i Skåne

USA:s blivande president tillbringade en vecka i Skåne den varma sommaren 1955. Han åkte runt med Gunilla von Post som han förälskat sig i två år tidigare.

jfk_letters_auction_ny113

Någon form av förälskelse måste det ha varit, annars upprätthåller man inte kontakten med en kvinna som man bara umgåtts med en dag, särskilt inte som Kennedy hade för vana att ständigt umgås med kvinnor:

Han hade kommit med hyrbil från Frankrike och tillsammans reste de nu runt i Skåne: Trolleholm, Hovs Hallar, Ystad, Torekov (som Kennedy tyckte påminde om Cape Cod). De träffade hennes vänner och hon tog med honom på drink hemma hos föräldrarna.

Enligt Gunilla var Kennedy på lika strålande humör som solen. Detta trots att han hade så svåra ryggsmärtor att han emellanåt stapplade omkring på kryckor. Det är en märklig sak med Kennedy, att han inte lät ohälsan knäcka honom. 1955 var han 38 år, medlem av senaten och sen länge märkt av sjukdom. Hon var 23.

En dag besökte de Norrvikens trädgårdar! Där min farmors bror regerade – vid just denna tidpunkt. Oscar dog i en flygolycka året efter Kennedy.

Förra veckan såg jag ”Jackie” på bio och lipade mig igenom halva filmen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s